יום שלישי, 10 בינואר 2012

מרק פטריות חגיגי

מרק פטריות חגיגי, חלבי, מתאים מאוד כמנה ראשונה.

החומרים
1 בצל גדול
חצי חבילת חמאה
3 ק' פטריות חתוכות או 2 סלסילות פטריות
2 כפות אבקת מרק פטריות
כף קמח
1 שמנת לבישול

אופן ההכנה

להמיס את החמאה ולטגן בצל עד שנהיה שקוף, להוסיף את הפטריות ולטגן שתי דקות נוספות.
להוסיף אבקת מרק פטריות וקמח ולערבב, להוסיף 2 ליטר מים רותחים ו-8 כפיות אבקת מרק עוף, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל 15-20 דקות תוך כדי ערבוב.
להוסיף את השמנת לאט ותוך כדי בחישה, לבשל על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עוד 10-15 דקות, וזהו- מוכן!

בתיאבון...