יום שלישי, 10 בינואר 2012

מרק פטריות חגיגי

מרק פטריות חגיגי, חלבי, מתאים מאוד כמנה ראשונה.

החומרים
1 בצל גדול
חצי חבילת חמאה
3 ק' פטריות חתוכות או 2 סלסילות פטריות
2 כפות אבקת מרק פטריות
כף קמח
1 שמנת לבישול

אופן ההכנה

להמיס את החמאה ולטגן בצל עד שנהיה שקוף, להוסיף את הפטריות ולטגן שתי דקות נוספות.
להוסיף אבקת מרק פטריות וקמח ולערבב, להוסיף 2 ליטר מים רותחים ו-8 כפיות אבקת מרק עוף, להרתיח, להנמיך את האש ולבשל 15-20 דקות תוך כדי ערבוב.
להוסיף את השמנת לאט ותוך כדי בחישה, לבשל על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עוד 10-15 דקות, וזהו- מוכן!

בתיאבון...

 

ממרחים שווים- פסטו, זיתים שחורים ועגבניות מיובשות

נכון, את כולם אפשר לקנות מוכנים, אבל הרבה יותר כיף להכין לבד, אפשר תמיד לשדרג ולהתאים לטעמכם האישי (לדוגמא- אני אוהבת להוסיף לפסטו גם קצת פיסטוקים, ממש מוסיף לדעתי). וזה גם הרבה יותר זול... אני מכינה את שלושתם אחד אחרי השני עם שטיפה קלה של מיכל המעבד מזון בין לבין. לא יותר מחצי שעה של עבודה סה"כ.


ממרח פסטו עשיר

צרור גדול של עלי בזיליקום
100 גרם צנוברים
שן שום
מעט מלח ים
2 כפות שמן זית

מפרידים רק את העלים מהבזיליקום ומכניסים למעבד מזון עם הצנוברים, השום והמלח. מוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת ממרח חלק.

ממרח זיתים שחורים – טפנד

200 גרם זיתים שחורים איכותיים מגולענים
1/4 כפית פלפל
2 שיני שום
צרור עלי בזיליקום ופטרוזיליה
125 מ"ל שמן זית משובח

מכניסים הכל חוץ מהשמן למעבד מזון, טוחנים ומוסיפים את השמן בהדרגה עד שהוא נבלע בתערובת.

ממרח עגבניות מיובשות

300 גרם עגבניות מיובשות
200 מ"ל שמן זית
100 גרם אגוזי מלך
צרור עלי אורגנו וטימין / בזיליקום ופטרוזיליה
3 שיני שום
מלח ופלפל

מרככים את העגבניות במים רותחים 20 דקות, להעביר יחד עם כל שאר המרכיבים חוץ מהשמן למעבד מזון, לטחון ולהוסיף את השמן בהדרגה.