יום ראשון, 4 בדצמבר 2011

פטריות ממולאות בגבינה

אחד האהובים עלי, פשוט מאוד להכנה ואחלה של אפטייזר, במיוחד לארוחות חלביות (להיט בארוחת שבועות). כדאי לבחור פטריות שמפיניון גדולות ויפות בלי פצעים וכתמים.

החומרים-
500 גרם פטריות שמפיניון גדולות ויפות
150 גרם גבינת רוקפור מגורדת (לא בשלה במיוחד, משהו פשוט)
80 גרם גבינת סימפוניה 5%
100 ג' פרמזן מגורדת של השף הלבן


אופן ההכנה-
תולשים את רגלי הפטריות בעדינות (אוחזים בשתי אצבעות בבסיס קרוב לכיפה ומזיזים ימינה ושמאלה עד שהרגל יוצאת בשלמות ונשארת קערה של פטריה שאפשר למלא).
מערבבים את כל הגבינות היטב וממלאים את הפטריות בעדינות בלי לדחוס.
מסדרים את הפטריות על תבנית אפיה ואופים הכל בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 5-10 דקות עד שהגבינות משחימות. לא להיבהל מהנוזלים שישארו בתבנית- הפטריות מוציאות הרבה מים בזמן החימום. לצנן מעט, להעביר לכלי הגשה ולהגיש מיד.