יום רביעי, 30 בנובמבר 2011

אורז עם שטויות


מתכון בסיסי לאורס עם צימוקים, שקדים ובצל מטוגן. יש גם גרסה משודרגת שזכתה לשם "אורז עם ג'עלה" כמחווה לג'עלה התימני...

ולהלן המרכיבים-
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
100 ג' שקדים קלופים
100 ג' צימוקים
מעט מלח
3 בצלים גדולים קצוצים
3 כפות שמן
3 כפות אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה-
שוטפים את האורז עם מים, מכניסים את השמן לסיר ומטגנים עד שהאורז מתייבש, מוסיפים את המים והמלח, מרתיחים, מעבירים לאש קטנה מכוסה ל-15 דקות. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב ומוסיפים לאורז המוכן. באותה מחבת מטגנים את השקדים והצימוקים ומוסיפים גם אותם. מוסיפים את אבקת המרק והפלפל השחור לאורז, מערבבים הכל, מכסים ומכניסים לתנור 25 דקות ב-175 מעלות.