יום רביעי, 30 בנובמבר 2011

פלחי תפוחי אדמה קריספיים בתנור בסטייל אמריקאי

אני מרשה לכם לקרוא להם פשוט "פוטייטוז"...

לא הכי פשוט להכנה, אבל שווה כל דקת עבודה. הצטיידו במספיק שקיות קוקי גדולות, כמה מגבות מטבח ונצא לדרך.

המצרכים
5
תפוחי אדמה בינוניים
3
כפות שמן קנולה
קורנפלור

2
כפות מיונז אמיתי
2
כפות אבקת מרק בצל מסוננת
1
כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור  (גרוס טרי כמובן...)מעט מלח

אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים. אם הפלחים גדולים מדי, חוצים כל רבע לשניים 
מנגבים את תפוחי האדמה היטב במגבת מטבח, ולייבוש סופי מערבבים אותם עם קצת קורנפלור בשקית קוקי..
מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה 
מכניסים את תפוחי האדמה לשקית הקוקי, מוסיפים את הרוטב, מנפחים טיפה, סוגרים היטב ומשקשקים עד לציפוי אחיד של כל התפוחי אדמה.
מניחים על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לתנור לחום מקסימלי ל-20 דקות, מנמיכים לחום בינוני וממשיכים עד שהמעטפת מתחילה להשחים והריח לא מאפשר להמתין עוד.
אם תתאפקו עוד 10 דקות לפני ההגשה זה יהיה אפילו עוד יותר טעים
.