יום רביעי, 30 בנובמבר 2011

לחמניות גבינה עם עגבניות מיובשות וזיתים שחורים


זו לא ממש ארוחה, אבל קישוט מקסים לכל מנה, ממלא את הבית ריח של מאפה וממש, אבל ממש, לא מסובך להכנה. רמת קושי של קניידלאך פחות או יותר...

אם בא לכם לשדרג תוכלו להוסיף טפנדים או פסטו בצלוחיות קטנות ליד, ואפילו להפתיע עם איזה קוביה קטנה של גבינה בולגרית בפנים

המרכיבים (ל-25 לחמניות קטנות פלוס-מינוס)-

1 חבילה קטנה קמח תופח (350 ג')
1 קוטג' 9% (250 ג')
1 גבינה לבנה 5% (250 ג')
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
100 גרם חמאה מומסת קלות (לא רותחת)
מלח
 3-4 כפות עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות קטנות (רגילות או שרי, מה שבא)
3-4 כפות זיתים שחורים מגולענים חתוכים לקוביות קטנות (אני הכי אוהב את המקומטים הקטנים עם השום, אבל אפשר להתפרע ואפשר בהחלט גם זיתים ירוקים או שילוב)

מערבבים את כל החומרים בידיים. מרטיבים מעט את הידיים ומכינים כדורים קטנים. מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה עם קצת רווחים (שהלחמניות לא יתפחו ויהפכו ללחמניה אחת גדולה) ומניחים במגש עם ניר אפיה. אופים 30 דקות בחום של 200 מעלות.

בתיאבון