יום רביעי, 30 בנובמבר 2011

ספגטי בולונז

אחד הכוכבים האמיתיים במטבח שלי. מעבר לזה שמדובר במלך הרטבים האיטלקיים לדעתי, זהו מתכון ששודרג כל כך הרבה פעמים שהוא כבר איבד קשר למקור... הולך עם כל סוג של פסטה, בעיקר הארוכים- ספגטי, מקרוני, פפרדלה וכו'. הולך גם מצוין עם פבטות ממולאות כמו ריביולי או טורטליני (יש עכשיו טורטליני קטנים של שופרסל- ממש מומלץ, כמו אלו שפעם היו לאוסם ונעלמו לבלי שוב)

הרוטב כאן הוא בדיוק ל-2 חבילות פסטה, אם אתם מכינים יותר או פחות שנו את הכמויות בהתאם.

המצרכים-
קילו בשר בקר טחון (בקר 100%, לא "מוצר בקר" ולא מעורב עם הודו אדום)
8 כפות שמן (אפשר גם שמן זית אם אתם מספיק זריזים שלא ישרף)
2 בצל בינוני
2 שיני שום
2 גזר בינוני
4 קופסאות קטנות רסק עגבניות
3 כוסות מים
חצי כפית פלפל (גרוס טרי כמובן, אלא מה?)
2 כפות בזיליקום
מלח

קוצצים את הבצל, השום והגזר.
מחממים את השמן, מטגנים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת כף עץ.
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עוד 5 דקות, מוסיפים גם את הגזר ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים רסק עגבניות ומים וגם את שאר התבלינים. מרתיחים, מעבירים לאש קטנה, מכסים חלקית, בוחשים מדי פעם ומבשלים חצי-שעה עד שעה.
   
חובה! להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת    ולאמיצים- לפזר קצת מוצרלה או עמק מגורדת ולהכניס להקרמה של כמה דקות בתנור- גן עדן

טוב נו, לשומרי כשרות יש פטור מהפרמז, אבל בחיי שאתם מפסידים...