יום רביעי, 30 בנובמבר 2011

פלפלים ממולאים הכי טובים שיש!

אמנם מתכון קלאסי, אבל כל כך קל להרוס אותו שכדאי באמת להתחיל מהתחלה. גם אם נדמה לכם שאי אפשר לחדש שום דבר כאן, תנסו ותופתעו.

המצרכים-

7 פלפלים אדומים גדולים וחתיכים, מבריקים, בריאים ובלי כתמים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
1 כוס אורז
1 קופסה עגבניות שלמות מקולפות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כוס אורז פרסי רגיל
1 בצל קצוץ דק
כפית גדושה שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה- 

מטגנים את הבצל להזהבה, מבשלים את האורז בישול חלקי (כוס מים אחת), קוצצים דק את הפטרוזיליה ואת העגבניות. מערבבים את הבשר עם הבצל המטוגן, השום, האורז, חצי כפית כמון, מלח ופלפל.
מרוקנים את הפלפלים ומשאירים כל אחד עם המכסה שלו. מחממים בסיר שמן רגיל, מוסיפים כף קמח ומערבבים לרביחה, מוסיפים 3/4 מהעגבניות ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, כוס מים, 2 כפיות סוכר, כפית מלח וחצי כפית פלפל ומרתיחים. ממלאים את הפלפלים ומוסיפים לרוטב עומדים צפוף עם המכסה כלפי מעלה. מבשלים מכוסה על אש קטנה שעה לפחות, מדי פעם שופכים קצת רוטב למעלה.

טעים אש!